16.09.2024 08:47

Finále ČPM

 

Český pohár mládeže ve vzduchové pistoli

 

 

Finále Českého poháru mládeže ve VzPi 40 ran se uskutečnilo v sobotu 7.9.2024 v Plzni. Nominovalo se 39 starších dorostenců a 28 starších dorostenek z celé České republiky. Nás těší,  že mezi nominovanými byli i naši závodníci Anička Adámková, Bára Ambrožová a Fanda Kořízek. Po velmi slibných výkonech našich závodníků v základní čtyřech kolech jsme do Plzně jeli ve velkém očekávání jak dopadne finále.

V první směně od 9.00 hod. stříleli dorostenci a byl to parádní závod, hoši šli do závodu s maximálním nasazením a soustředěním. Po poslední soutěžní ráně bylo jasno. Vítězem Českého poháru se stal duchcovský střelec Fanda Kořízek !!! Výsledek 373 kruhů je nádherný, druhé místo obsadil v nástřelu 370 kruhů Kryštof Lukeš z Duelu Praha a třetí byl Radek Pluháček  z SSK Radslavice.  Fando,  velké blahopřání!!! 

Děvčata nastupovala na palebnou čáru v 11.15 hod. Anička Adámková s druhým nejlepším výsledkem ve své střelecké kariéře 361 kruhů a 4x centr byla pátá, když jí od třetího místa dělily tři centrované desítky. První místo patřilo Anetě Marečkové z SSK Plzeň – Slovany  s nástřelem 368 kruhů 8x centr, druhá Sofie Juštíková z SSK Hvězda ,měla výsledek 366 kruhů a 4x centr, třetí Tereza Motanová z SSK Bruntál 361 kruhů a 7 centrů, čtvrtá Karla Joslová z SSK Spartak Bílovec 361 kruhů a 5x centr. Bylo to těsné a potvrdilo se že každá rána je důležitá a může rozhodnout závod. Centrované desítky je jedna z pomocných možností na určení pořadí v závodě. Další naše závodnice Bára Ambrožová ostřílela závod ve svém celkovém průměru a výsledek 331 kruhů je solidní.

Z Plzně jsme po vyhlášení obou závodů odjížděli v maximální pohodě a spokojenost byla neskonalá.

Ještě jednou chci poděkovat Báře , Aničce a Fandovi za vzornou reprezentaci SSK Duchcov a města Duchcov. Děkuji i rodičům za jejich obětavý přístup , který věnují k vylepšení podmínek pro zvyšování výkonnosti našich mladých sportovců.

 

 

                                                                                                       Za SSK Duchcov

                                                                                                       Zdeněk Hlaváček

—————

Zpět